Nyhed

Naturpark Tolne indvies som Danmarks tiende naturpark

Tolne Naturpark mosjerg hulvejen vendsyssel
Der er lagt op til en stor fejring, når Tolne Naturpark indvies lørdag d.12 oktober med masser af sjove aktiviteter dagen igennem!

Det er en fantastisk udsigt over Skagens Odde og et bakket istidslandskab med skov, hede og eng ved den Jyske Ås, der fremover skal danne ramme om Danmarks nyeste naturpark.

Tilbage i juni udnævnte Friluftsrådet nemlig Naturpark Tolne som en del af Danske Naturparker, og efter megen forberedelse skal den officielle udnævnelse nu stå lørdag d. 12 oktober.

Den flotte udnævnelse glæder Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt.

”I Hjørring Kommune ønsker vi, at vores fantastiske natur skal være med til at sætte os på landkortet. Med optagelsen af Naturpark Tolne i det fine selskab af Danske Naturparker bliver vi en del af en mærkningsordning, som er kendt både nationalt og internationalt,” siger han til TV2.

Læs også: Naturpark Nissum Fjord indviet på smuk sensommerdag

En stor festdag
Indvielsesdagen er spækket med massere spændende og sjove aktiviteter for hele familien. Tilmeld dig begivenheden på Facebook her. Hele herligheden foregår ved Tolne Skovpavillon, som ligger i hjertet af den nye naturpark. Her vil der være grill, kaffe, hestevognskørsen og orienteringsløb for hele familien, mens der vil være bål, lege og fortællinger om skoven og landskabet for børn. Du kan læse mere, om dagens program her.

Selvom indvielsen først starter kl. 14.00, så vil der allerede fra klokken 12 være en guidet vandretur gennem den nye naturpark. Turen slutter, så man kan være tilbage ved Tolne Station Kl. 13.15, hvor der er fælles gåtur fra til skovpavillonen med flag og hornorkester. 

Flemming Larsen, formand for Danske Naturparkers nationalkomité og medlem af Friluftsrådets bestyrelse, er glad for indvielsen af Danmarks nordligste naturpark, og han ønsker stort tillykke.

Vi vil ønske stort tillykke med Naturpark Tolne, der nu kan se frem til at byde borgere og besøgende på endnu flere unikke naturoplevelser” siger Flemming Larsen.

Naturpark Tolne har et areal på 2440 hektar, og over 80 % af naturparken består af en eller anden form for natur. Der er i alt 200 ejendomme i Naturpark Tolne og 390 beboere.

Læs også: Tips til din sheltertur

Sæt dit eget præg på den nye Naturpark
Naturpark Tolne inviterer alle lokale med i nystartede arbejdsgrupper, der skal præge udviklingen i naturparken. Her kan du være med til at beslutte, hvilken retning parken skal bevæge sig i. Hvordan skal parken samarbejde med det lokale erhvervsliv? Og hvordan får man sat Naturpark Tolne på Danmarkskortet? Alt det og meget mere, får lokalbefolkningen lov til at sætte deres præg på gennem de nye arbejdsgrupper. 

Danske Naturparker er en kvalitetsstempel
Danske Naturparker er Friluftsrådets kvalitetsmærke til dig og en garanti for gode oplevelser i den danske natur. Læs meget mere om de danske naturparker nedenfor:

Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.