Nyhed

Naturmøde-debatter forude: Havmiljø, naturturisme og flere børn i naturen

hovestrøget på Naturmødet 2018
Friluftsrådet er godt på vej mod Hirtshals, der lægger gader, stræder, strand og havnefront til naturens folkemøde i næste uge. Friluftsrådet inviterer både til debatter, friluftsaktiviteter og mulighed for en snak med Friluftsrådets nye formand.

Der er både udsigt til partilederrunder, friluftsliv, natur-debatter og sjove events på Naturmødet 2019, der finder sted i Hirtshals torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj. Her bliver byens gader, strand og havnefront omdannet til et levende marked med fokus på naturen og det, den betyder for os. Sidste år besøgte 20.000 mennesker Naturmødet og Hjørring kommune, der er arrangør af Naturmødet forventer mindst ligeså mange mennesker i år. Antallet af stande og events er fordoblet hvert år og i år bliver Naturmødet også centrum for valgkamp. 

Friluftsrådet er med og har samlet friluftsforeningerne i Friluftslivets Telt og samtidig er Friluftsrådet vært for flere debatter på Naturmødets scener. 

Friluftsrådets debatter på Naturmødets hovedscene

På Thunderdome  - Naturmødets hovedscene -  bliver planlægning af havet og havmiljøet sat til debat i samarbejde med WWF, Verdensnaturfonden. Her er fire folketingskandidater inviteret til at debattere, hvad vi skal bruge havet til og hvordan vi sikrer både miljøet og plads til de rekreative interesser i de nationale havplaner. I debatten deltager blandt andre Marianne Jelved (R), Karsten Lauritzen (V), Lars Vestergaard (DF) og Rasmus Prehn (S). 

Friluftsrådet er sammen med Nationalpark Vadehavet arrangør af en debat om, hvordan naturen kan være grobund for bæredygtig turisme - hvad skal der til hvis vi skal skabe vækst og udvikling i turisme i naturen - og er der grænser for hvad naturen kan klare? Hvordan findes fælles løsninger, så naturturismen bliver bæredygtig? 

Begge debatter sker på Thunderdome lørdag den 25. maj kl. 14 og 15

Børns naturoplevelser på Family-scenen 

Friluftsrådet har hver dag under mødet arrangementer på Naturmødets familiescene Family, hvor der både skal være debat om værdien af børns naturoplevelser, familie-challenges i friluftsliv, curling-quiz og børn pakket ind i vat. Lørdag lancerer Sebastian Klein et ny projekt, der er udviklet i et samarbejde mellem Naturmødet og Friluftsrådet, og det skal få flere børn til at interesse sig for natur og alt det, man kan opleve derude. Det sker lørdag kl. 11.30 på Family-scenen. 

Mød Friluftsrådets nye formand 

Friluftsrådets nye formand Niels-Christian Levin Hansen deltager alle dagene og stiller op i en række debatter. Derudover kan man også møde formanden i Friluftslivets Telt, hvor han hver dag bliver interviewet mellem kanoer og birketræer, og der er tid til til en uformel snak over en kop bålkaffe. 

Mød Niels-Christian Levin Hansen i Friluftslivets Telt torsdag kl. 16.30, fredag kl. 11.30 og lørdag kl. 10.00 på stand nr. 59. 

hovestrøget på Naturmødet 2018