Nyhed

Helle er frivillig og kæmper for friluftslivets interesser i Nordjylland

mand vandrer i skov om vinteren
Helle Larsen er aktiv i det lokale friluftsråd i Himmerland – Aalborg. Det er en stor gevinst for hende at arbejde for alle friluftslivets interesser – også de små organisationer.

Friluftsrådet har 23 lokale friluftsråd, hvor 200 frivillige er engageret i at skabe de bedste muligheder for friluftslivet i landets 98 kommuner. Helle er en af dem, og hun er drevet af at arbejde for, at alle skal kunne komme ud i naturen.

Til dagligt arbejder Helle som advokat og er medlem af Danmarks Jægerforbund, og det var behovet for flere hænder, der fik Helle til at engagere sig i Friluftsrådets lokale arbejde for to år siden.

Hvorfor har du valgt at blive frivillig i Friluftsrådet?

”Jeg vil gerne være med til at bane vejen for at flere kommer ud i naturen. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden arbejder for, at alle har god adgang til naturen. Jeg har selvfølgelig øje for jægernes interesser, men mit væsentligste ærinde er at sikre friluftslivets interesser bredt set.”, fortæller Helle.

Jeg kan få indflydelse

Selvom Helle kun har været aktiv i Friluftsrådet i to år, oplever hun, at der er gode muligheder for at få indflydelse. Helle er kommunekoordinator og sidder med i Det Grønne Råd i Mariagerfjord kommune.

Hvad laver du som frivillig i Friluftsrådet?

”Som medlem af Friluftsrådet Himmerland – Aalborg får jeg et netværk, hvor jeg kan være med til at påvirke politikerne i min kommune. I Det Grønne Råd prøver jeg at sikre, at alle har en stemme, så naturen kan bruges rekreativt af både de organiserede og uorganiserede”, forklarer Helle.

Hvis du skal komme med en anbefaling om, hvorfor man skal blive en del af Friluftsrådets lokale arbejde, hvad vil du så fremhæve?

”Så vil jeg fremhæve det vigtige i, at vi i Friluftsrådets lokale arbejde sikrer, at sammensætningen afspejler bredden i interesserne for at bruge naturen. Der skal være plads til både det organiserede friluftsliv og det spontane. Derfor håber jeg, at det lokale friluftsråd kan afspejle forskellige faser i livet og forskellige interesser for at være i og bruge naturen.”, siger Helle.

Vær med i dit lokale friluftsråd

Du kan også blive en aktiv del af Friluftsrådets lokale arbejde og få indflydelse på friluftslivet i dit område. De lokale friluftsråd arbejder f.eks. med at skabe flere stier, ruter eller faciliteter, bedre adgang til naturen, plads til mere og bedre natur, undgå konflikter mellem brugere af et naturområde og spille ind i kommunens naturforvaltning.

I løbet af de næste måneder holder de lokale friluftsråd årsmøder, hvor der er valg til bestyrelsen og mulighed for at komme med ideer og forslag til, hvad de lokale friluftsråd kan arbejde videre med. Du kan også melde dig til forskellige temagrupper, som arbejder med afgrænsede emner og projekter. For at blive aktiv i bestyrelsen skal du være medlem af en af Friluftsrådets 88 medlemsorganisationer.

Find ud af hvornår der er årsmøde i dit lokale friluftsråd på www.friluftsraadet.dk/aarsmoeder .

Du kan allerede nu melde dig som frivillig på www.friluftsraadet.dk/blivmedlem. Så vil du blive kontaktet.

Det får du og din organisation ud af at være med
  • Netværk og politisk indflydelse i kommunerne og Naturstyrelsen. De lokale friluftsråd er høringsberettiget og bl.a. repræsenteret i de grønne råd, nationalparkråd, skovråd, vandråd, naturnationalparknetværk mv.
  • Arbejde for at flere får glæde af naturen
  • At din sag eller dit projekt kan blive båret frem. Som frivillig forventes det dog, at du repræsenterer det samlede friluftslivs interesser.
  • Flere samarbejdsmuligheder, videndeling og inspiration
  • Et socialt fællesskab der har det sjovt sammen
  • Nyhedsbreve om friluftsliv i kommunerne og invitation til årsmøder og sommermøder.

 

Kontakt
Kim Dabelstein Løwe
Organisationskonsulent
61 15 36 83
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02