Pressemeddelelse

Gps'er sendt ud på missioner i sommerlandet

Vores natur 1
I løbet af sommeren vil Sommer i Vores Natur-gps’er rejse rundt i landet. Følg deres rejse og inspiration til gode sommeroplevelser i naturen, og vær med til at bringe dem videre på deres rejse.

Nye eventyr er næsten garanteret, hvis du følger et sæt digitale spor helt ud i naturen.

Sommer i Vores Natur har nemlig udviklet en række gps’er, der med hver deres indpakning og hver deres mission nu drager ud i sommerlandet. Hver gps er tilknyttet en organisation og skal opnå vidt forskellige ting på deres rejser. 

Konceptet er inspireret af geocaching – skattejagt i naturen – og ideen er, at friluftsmennesker tager gps’erne med rundt i landet i løbet af sommerferien.

Formålet er at sætte fokus på alle de sjove og dejlige oplevelser, man kan få i Danmarks natur og inspirere andre til at tage ud i naturen.

Følg Lasse og Freja

Lasse og Freja havde oprindeligt planer om en interrail-rejse i Europa, da corona'en ramte. Men nu har de i stedet sat sig for at udforske den mindst lige så storslåede danske natur.

Lasse og Freja har fået en gps i rygsækken. Med den skal de besøge nogle af landets smukkeste naturområder, blandt andet de 16 naturperler i Sommer i Vores Natur.

Du kan følge Lasse og Frejas rejse i det danske land her. De to laver også løbende videoer og opslag fra deres oplevelser på Vores Naturs facebook-side.

Badeanden Bjarke pjasker sig vej fra strand til strand

Blå Flag og Badepunkt er garanti for gode badeoplevelser. Badeanden Bjarke har en mission om at besøge så mange Blå Flag- og Badepunkt-strande som muligt i løbet af sommerferien.

Du kan hjælpe badeanden Bjarke med at besøge så mange Badepunkt- og Blå Flag-strande som muligt denne sommer, så Bjarke kan komme på sit livs første badeferie rundt omkring i skønne Danmark.

Alle må nemlig flytte på gps’en/Bjarke. Skal I videre til endnu en Blå Flag- eller Badepunkt-strand en af de næste dage? Eller kender I nogen, der skal på badeferie i en anden del af landet? Så tag badeanden med og giv den endnu en badeoplevelse. 

Badeanden Bjarke skal altid efterlades ved informationsskiltet eller flaget på Badepunkt- eller Blå Flag-stranden, så den næste person let kan finde den. Når du uploader en fortælling om Bjarkes rejse, kan du dele et billede af badeanden, og hvad den har oplevet på stranden. Hvis du lægger billeder af Bjarke på sociale medier, kan du bruge hashtagget #badeandenbjarke.

På lokale opdagelser

Flere af gps’erne er mere lokalt forankrede. Eksempelvis har naturvejlederne i Naturpark Lillebælt fået deres egen sender, som de tager med ud, når de udforsker naturparken. En sådan findes også i Naturpark Amager, ligesom man kan følge en gps bevæge sig rundt omkring blandt højdepunkterne i Søhøjlandet og Geopark Det Sydfynske Øhav.

Samtidig er Vores Natur-formidler Louise Liv Holm på vej rundt til alle 16 naturperler med en gps i rygsækken. Hendes tur kan du følge her.

Foreninger viser vejen

Andre gps’er igen er blevet sendt ud i foreningslivet – og således kan man eksempelvis følge DUI Leg og Virkes gps, der bliver taget med rundt til forskellige sommeraktiviteter for børn og deres familier.

Islandshesteforeningens lokale klub Smári tager en gps med på flest mulige ture hen over sommeren på Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland.

Kolonihaveforbundets gps drager rundt i landets kolonihaver og grønne åndehuller.

Natur og Ungdoms gps kommer rundt og oplever ting sammen med familier i naturen.

Cykling uden Alders gps, hvor de frivillige cykelpiloter tager gps’en med ud på cykeltur, når de inviterer ældre på plejehjem på en cykeltur ud i naturen.

Du kan også følge den samlede gps-flok på voresnatur.dk og lade dig inspirere til masser af nye oplevelser i naturen.