Høringssvar

Friluftsrådets høringssvar til projektforslag for Naturnationalpark Fussingø

billede af en skov i april med anemoner i skovbunden
Friluftsrådet bakker op om etablering af en naturnationalpark i Fussingø som led i at skabe en vildere og rigere natur.

For Friluftsrådet er det afgørende vigtigt, at offentlighedens adgang til området sikres og opretholdes, og at der skabes gode rammer for et fortsat alsidigt friluftsliv.

Friluftsrådet kvitterer for, at friluftsliv er tænkt ind i mange overvejelser, herunder ved adgangsforhold, fortsat brug for området til friluftsliv samt valg af dyr. Det er også positivt, at der er en angivelse af eksisterende rekreativ infrastruktur og anvendelse af området.

Friluftsrådet finder det endvidere positivt, at det af forslaget fremgår, at der via dialog og samarbejde med lokale foreninger, borgere og kommune vil blive tilbudt nye friluftsmæssige muligheder uden for naturnationalparken. Friluftsrådet vil samtidig understrege, at det er afgørende, at den allerede gennemførte interessentinddragelse følges op af fortsat tæt inddragelse af lokale aktører, f.eks. lokale brugerråd, relevante brugerorganisationer og andre lokale friluftsbrugere i det videre arbejde med at forberede naturnationalparken. Gennem inddragelse af lokale aktører og intelligent planlægning kan man finde konkrete løsninger, der kan tilgodese flere hensyn og herved bidrage til befolkningens opbakning til indsatsen.