Nyhed

Friluftsrådet Himmerland-Aalborg: Vi rakte ud til tilskudsmodtagere i lokalområdet

Friluftsliv for alle flag
Der var lagt op til en aften med inspiration og netværk, da Friluftsrådet Himmerland – Aalborg holdt årsmøde. Læs her, hvordan bestyrelsen fik fik arrangeret en friluftsmesse, der skabte energi og nye temagrupper.

43 deltagere fra 13 forskellige medlemsorganisationer var med, da Friluftsrådet Himmerland-Aalborg holdt årsmøde i marts. 26 deltagere var med for første gang, og det skyldtes især bestyrelsens arbejde med at skabe en spændende inspirationsmesse, der kunne engagere mange ildsjæle.

Bestyrelsen havde inviteret lokale tilskudsmodtagere af Udlodningsmidler til Friluftsliv til at komme og fortælle om deres projekter og hvordan de har søgt om støtte.

Det er vist ikke set før, at nogen har lavet en friluftsmesse - hvad er formålet med at lave jeres årsmøde på den måde? 

”Vi fik ti tilskudsmodtagere til at komme, for vi ville gerne skabe en aften, hvor folk kunne inspirere hinanden og vi kunne lære, hvad det er, der tænder deltagerne og får dem til at søge vores puljer. Det gav tårer i øjnene flere gange med det engagement og niveau af ildsjæl, som de her mennesker kom med,” fortæller Mette Arleth, formand for Friluftsrådet Himmerland-Aalborg.

Årsmødet blev holdt på Lille Vildmosecenteret, hvor deltagerne kom på rundvisning og fik serveret bålmad. Begge dele var bevidst valgt for at få flere folk til at møde op.

Nye temagrupper

Hver projektdeltager fik 5 minutter til at holde oplæg og det gav en inspirerende energi, hvor flere meldte sig til temagrupper.

”Vi er så heldige, at der kommer to nye temagrupper ud af det her – en deltager havde en kano/kajak projekt-idé og to fra Aalborg havde en idé, der handler om at få psykisk sårbare unge ud i naturen” fortæller Karin Winther, der deler formandskabet med Mette.

Hvis I skal gøre noget anderledes til næste år, hvad skal det så være?

”Så skal vi gøre det lidt mere klart for dem, der gerne vil komme, hvad der er vi forventer, at de stiller op med. Det var dejligt håndholdt, men jeg tænker, at de alle sammen havde brændt bedre igennem med deres budskaber, hvis de havde fået lidt rammer til det” forklarer Mette.

Bestyrelsen har planer om at udvikle videre på inspirationsmessen til næste årsmøde og i den nære fremtid er det ambitionen at besøge tilskudsmodtagere og måske endda holde bestyrelsesmøder hos nogle af dem.

”Dét at vide, at så mange mennesker arbejder med at udvikle friluftsliv, det vil vi gerne række ud til”, siger Mette.

Har I evalueret jeres årsmøde

Det er en god ide, hvis I sætter tid af på et bestyrelsesmøde til at evaluere jeres årsmøde: I kan f.eks. snakke om, hvad der gik godt, hvad der ikke lykkedes og om der er noget, I vil gøre anderledes til næste år. 

Det er samtidig en god ide, at I allerede nu begynder at overveje dato, tema og evt. oplægsholder til årsmøderne i 2024. 

 

Kontakt
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02