Nyhed

Friluftsrådet har kæmpet for nye friluftslivs-emojis

Udekøkken
Når den næste version af de populære små billeder på telefoner, emojis, bliver frigivet vil der både være snobrød, sovepose, trangiakøkken og kikkert og dyre- og planteemojis vil afspejle større biodiversitet. Det er resultat af flere måneders forhandlinger mellem Friluftsrådet og udbyderen af emojis.

Næste gang din telefon opdateres med nye emojis, den såkaldte Unicode Standard 11, vil der være både snobrød, trangiakøkken, kikkert og flere fuglearter. Friluftsrådet har det seneste år arbejdet for at påvirke Unicode Consortium der udvikler emojis til beskedapps på Apple, Google og Samsung produkter, og overfor dem argumenteret for flere emojis der afspejler danskernes friluftsaktiviteter.  

Nye emojis med friluftsliv

Friluftsrådet kan i dag løfte sløret for at den næste version af emojis Unicode Standard 11 vil indeholde: 

Sovepose, fuglekikkert, trangiakøkken, ståltermokande, zip-off-bukser,  snobrød, mugg, hængekøje, snittekniv, multitool og flere dyre- og plantearter.

I forvejen findes bål, badetøj, klatring, ridning, stjernekikkert, kælk, fiskestang, kano, surfer, skiløb , cykel, sejlbåd, telt, lommelygte, lup mm.

Hvis du har ideer til emojis med friluftsliv kan du kontakte kommunikationschef Astrid Bjørg Mortensen på abm@friluftsraadet.dk 

"Det kan synes som en lille ting, men friluftsliv er en  vigtig del af mange menneskers liv og det synes vi skal afspejles i de måder vi kommunikerer på.  Samtidig kan det også være med til at inspirere flere til at dyrke friluftsliv, hvis de hele tiden ser et snobrød eller en sovepose, når de skal vælge emojis" siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted. Selv er han mest glad for kikkerten og shelteren, som han mener vil blive brugt flittigt. 

Det viser sig at de eksisterende emojis er langt mere populære end udbyderen havde forventet, for eksempel bliver bålet brug mere end fodbolden og fiskestangen er også mere populær end boksehandsken. 

Større biodiversitet i fremtidens emojis

Friluftsrådet har også fået indført flere fuglearter, der samtidig bliver mere vellignende og flere forskellige planter, så folks interesse for natur og biodiversitet kan kommunikeres via de små populære billeder.  

 

Emojis med friluftsliv
Nogle af de eksisterende emojis med friluftsliv, der er blandt de mest populære.