Nyhed

Foreninger og fællesskaber kan søge om nye mødesteder

Vores Sted-150 mødesteder
Har du en ide til et mødested, der kan skabe et nyt lokalt samlingspunkt for natur og friluftsliv? Realdania forærer mindst 150 mødesteder væk i anledning af foreningens 25-års jubilæum. Alle foreninger og fællesskaber kan byde ind med gode ideer, der kan bringe folk sammen.

Sociale relationer er afgørende for vores livskvalitet, og fysiske rammer kan hjælpe fællesskaber med at gro og få flere ud i naturen. Realdania giver nu alle foreninger og fællesskaber i Danmark mulighed for at byde ind med gode ideer til lokale mødesteder. Det sker i anledningen af, at Realdania fylder 25 år. 

“I de sidste 25 år har vi med støtte til de fysiske rammer bidraget til hundredvis af fællesskaber i tæt samarbejde med dedikerede ildsjæle. Nu vil vi brede muligheden ud, så invitationen er åben for alle, der har en god idé, der kan samle folk lokalt. Det kræver ingen erfaring med at bygge eller søge fonde – kun en drøm om at skabe et lokalt mødested,” siger adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård. 

Første frist for at søge om et mødested er den 1. oktober 2024, og der vil komme flere ansøgningsfrister i 2025. En jury bestående af 12 ildsjæle og personer med erfaring i at skabe og udvikle fællesskaber vil være med til at vurdere og kvalificere de indkomne ansøgninger. 

Fra rollespil til nabohygge og naturoplevelser 

Alle foreninger og fællesskaber kan byde ind med ansøgninger til Vores Sted, men Realdania vil særligt prioritere ideer til mødesteder, der kan styrke fællesskabet mellem naboer, unge eller folk med en fælles interesse. Det kan fx være rollespil, spejderaktiviteter eller fællesspisning med naboerne.

”Vi ved, at naturoplevelser og friluftsliv har en stor positiv indvirkning på vores trivsel og sundhed, og at de fysiske rammer har en stor betydning for vores ophold i det grønne og det blå. Derfor er vi glade for, at friluftslivets foreninger kan komme med ideer, der giver stærke fælles oplevelser i naturen, siger Winni Grosbøll, der er direktør i Friluftsrådet.

Nemt at søge

Det er nemt at søge, og der er ikke krav om medfinansiering.

Når du sender din ansøgning til “Vores Sted”, kan du vælge mellem en serie af fire små fælleshuse og åbne pavilloner, der er udviklet specifikt til Vores StedMødestederne er hovedsageligt bygget i genanvendte materialer, overskudsmaterialer og naturlige, biogene materialer som f.eks. træ, og mindst 150 fællesskaber vil få tildelt et mødested 

For at søge skal man have et CVR-nummer og et alment formål (og dermed ikke kommercielt). Hvis man ikke selv har et CVR-nummer, kan man søge sammen med en forening, institution eller organisation, der har.