Nyhed

Fokus på FN's Verdensmål i Friluftsrådet

ugandiske børn i klasselokale
Alle må bidrage, hvis skal nå FN's Verdensmål, lød budskabet fra professor Katherine Richardson i et oplæg til Friluftsrådets bestyrelse.Gennem undervisningsprogrammet Eco-Schools i blandt andet Uganda er Friluftsrådet med til at opfylde FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling, men i følge professoren må vi også have fokus på interaktionen mellem de 17 mål for at sige, at vi bidrager.

Projektet Eco- Schools gavner FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling på mange punkter, et af dem er det fjerde mål om kvalitetsuddannelse.

Lige nu er der omkring 500 Eco-Schools i Uganda, der har fokus på, at eleverne har indflydelse på deres undervisning og har en mere projektorienteret undervisning. Næsten alle elever på Eco- Schools gennemfører grundskolen og får eksamen i forhold til eleverne på de almindelige skoler i området - noget der er anderledes på Eco-Schools end andre skoler i landet.

"Eco- Schools handler det også om at få eleverne til at tænke kreativt og udvikle bæredygtige løsninger på hverdagens problemer, der bidrager til verdensmål nummer 7- bæredygtig energi og verdensmål nummer 11- bæredygtige byer og lokalsamfund. Det går nemlig ikke bare at arbejde med de verdensmål, der øger velfærden - det skal også ske på en bæredygtig måde", siger Carsten Brinkmeyer, international konsulent i Friluftsrådet. Han mener, at Friluftsrådet kommer til at arbejde mere med FN’s 17 verdensmål både i Danmark og i projekterne i Afrika og har også et ønske om at være med til at formidle og udbrede budskabet om en bæredygtig verden.

Verdensmål-professor:  Alle skal bidrage

Katherine Ridchardson verdensmål oplæg

Når man som organisation skal arbejde med verdensmålene er det afgørende, at man ikke bare vælger dem ud, der passer ind i arbejdet.

"Man kan ikke bare sætte hak ved de mål, man i forvejen arbejder med. og så sætte det klistermærke på. Det helt afgørende ved verdensmålene er at forholde sig til interaktionen mellem målene og vurdere:  hvilke mål påvirker vi negativt med vores arbejde". Det sagde Katherine Richardsson, da hun holdt oplæg for Friluftsrådets bestyrelse. 

Skrevet af Silja Mortensen, Osted Friskole, praktikant i Friluftsrådet

Kontakt
portrætfoto af Carsten Brinkmeyer
International konsulent
24 61 06 55