Nyhed

Fire politiske ideer til folketingskandidaterne fra Friluftsrådet

fire mennesker på skovtur ved lillebælt
Friluftsrådet har sendt en hilsen til alle partierne med fire forslag til at forbedre adgangen til naturen. Der er både forslag til lovændringer og nye initiativer, der kan få flere ud i naturen.

Fire bud på politiske initiativer, der forbedrer folks mulighed for at komme ud i naturen - inklusive gode argumenter og løsningsforslag, Det er landet i alle partiernes mailbokse, så de kan få inspiration til at sætte danskernes friluftsliv og brug af naturen på den politiske dagsorden. 

"Vi håber, at vores bud på at få flere ud i naturen, finder vej til det nye folketing, når det engang kommer på plads. Der bør arbejdes målrettet for at forbedre folks muligheder for at komme ud i naturen. Heldigvis bliver der i disse år investeret i mere natur i Danmark, men folks mulighed for at få glæde af naturen, skal tænkes med fra start. På den måde får vi mest værdi for naturkronerne og mest mulig naturglæde til danskerne" siger Friluftsrådets formand Niels-Christian Levin Hansen. 

Det foreslår Friluftsrådet:  

  1. Lav bedre regler for adgang til naturen. Tillad for eksempel færdsel på udyrkede bræmmer og udvid mulighederne for at færdes og opholde sig i privatejede skove.
     
  2. Prioriter bynær skovrejsning og grønnere byer, der giver mere natur til flere. Bynær natur og bedre udnyttelse af byernes arealer til at skabe grønnere byer sikrer, at ny natur kommer de langt flere end halvdelen af danskerne, der bor i byerne til gode. 
     
  3. Skab mere plads og bedre fysiske rammer til friluftsliv gennem sammenhængende friluftskorridorer, der tilgodeser både friluftsliv, natur og biodiversitet. Der er behov for at binde Danmarks naturområder sammen med rekreative stier og ruter samt faciliteter til naturformidling, overnatning og ophold i naturen.
     
  4. Giv 5 % til at sikre befolkningens naturglæde gennem en finansieringsmodel, hvor adgang til natur følger med investeringer i naturprojekter ved at supplere med 5 % til adgangsforbedrende tiltag. 
Fire forslag