Nyhed

Dorrit er frivillig og bidrager til Friluftsrådets politiske arbejde

Frivillig friluftsrådet København
Dorrit Christensen har været medlem af Friluftsrådet København i et år. Det er en stor gevinst for hende at møde andre frivillige, der vil gøre en forskel for natur og friluftsliv.

Friluftsrådet har 23 lokale friluftsråd, hvor 200 frivillige arbejder for at friluftslivet har de bedste muligheder i landets 98 kommuner. Dorrit er en af dem, og for hende giver det mening at være frivillig, fordi hun er vild med naturen og har et stort samfundssind.

Dorrit er medlem af Dansk Vandrelaug og har mange års erfaring fra et lederjob i en kommune, og det er blandt andet også det politiske arbejde som hun interesserer sig for.  

Hvorfor er du medlem af Friluftsrådet København?

”Jeg kan godt lide at være med til at skabe muligheder sammen med andre. I Friluftsrådet kan man arbejde i netværk og påvirke politisk for at skabe bedre vilkår for friluftslivet i respekt for naturen. Jeg kunne ikke forestille mig ikke at være i gang med noget, der giver mening”, fortæller Dorrit.

Dorrit blev medlem af Friluftsrådet København efter at være blevet opfordret til at stille op. Dorrit er både medlem af bestyrelsen og har også lavet en temagruppe, hvor hun arbejder med et konkret projekt.

Jeg får mulighed for indflydelse

Selvom Dorrit kun har været aktiv i Friluftsrådet i et år, oplever hun, at der er gode muligheder for at gøre en forskel. Det at tage friluftskasketten på og repræsentere Friluftsrådet giver en legitim adgang til at deltage i politiske processer, fortæller hun.

Hvad laver du som frivillig i Friluftsrådet?

”I det år, jeg har været i Friluftsrådet København, har jeg sammen med nogle andre sat et projekt i gang, hvor vi vil lave en infrastruktur af gode vandremuligheder i storbyen tæt på tog og metro, så det bliver nemt at færdes fra A-Z. Vi synes, at folk i København skal kunne gå grønt gennem byen i fred og ro fra støjende trafik. Det vil gøre det nemmere for flere at gå til fods frem for at de tager bilen eller bussen”, fortæller Dorrit. Dorrit fortæller, at bestyrelsen nu vil få politikerne i tale og se om ideen kan blive til virkelighed.  

Hvis du skal komme med en anbefaling om, hvorfor man skal blive en del af Friluftsrådets lokale arbejde, hvad vil du så fremhæve?

”Jo flere vi er, jo flere muskler har vi. Og det har vi brug for, så jeg kan kun opfordre til, at man bliver en del af en temagruppe eller stiller op til bestyrelsen”, svarer Dorrit.

Vær med i dit lokale friluftsråd

Du kan også blive en aktiv del af Friluftsrådets lokale arbejde og få indflydelse på friluftslivet i dit område. De lokale friluftsråd arbejder f.eks. med at skabe flere stier, ruter eller faciliteter, bedre adgang til naturen, plads til mere og bedre natur, undgå konflikter mellem brugere af et naturområde og spille ind i kommunens naturforvaltning.

I løbet af de næste måneder holder de lokale friluftsråd årsmøder, hvor der er valg til bestyrelsen og mulighed for at komme med ideer og forslag til, hvad de lokale friluftsråd kan arbejde videre med. Du kan også melde dig til forskellige temagrupper, som arbejder med afgrænsede emner og projekter. For at blive aktiv i bestyrelsen skal du være medlem af en af Friluftsrådets 88 medlemsorganisationer.

Find ud af hvornår der er årsmøde i dit lokale friluftsråd på www.friluftsraadet.dk/aarsmoeder .

Du kan allerede nu melde dig som frivillig på www.friluftsraadet.dk/blivmedlem. Så vil du blive kontaktet.

Det får du og din organisation ud af at være med
  • Netværk og politisk indflydelse i kommunerne og Naturstyrelsen. De lokale friluftsråd er høringsberettiget og bl.a. repræsenteret i de grønne råd, nationalparkråd, skovråd, vandråd, naturnationalparknetværk mv.
  • Arbejde for at flere får glæde af naturen
  • At din sag eller dit projekt kan blive båret frem. Som frivillig forventes det dog, at du repræsenterer det samlede friluftslivs interesser.
  • Flere samarbejdsmuligheder, videndeling og inspiration
  • Et socialt fællesskab der har det sjovt sammen
  • Nyhedsbreve om friluftsliv i kommunerne og invitation til årsmøder og sommermøder.

 

Kontakt
Kim Dabelstein Løwe
Organisationskonsulent
61 15 36 83
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02