Nyhed

Brian er frivillig og laver lobbyarbejde for naturen og friluftslivet

Brian Petersen, DDS, FR Nordsjælland
Brian Petersen har de sidste seks år været aktiv i Friluftsrådet Nordsjælland. Det er en stor gevinst for ham at få ny viden og et netværk, som han kan bruge til at sætte friluftslivet på den kommunale dagsorden.

Friluftsrådet har 23 lokale friluftsråd, hvor 200 frivillige arbejder for at friluftslivet har de bedste muligheder i landets 98 kommuner. Brian er en af dem, og han er drevet af at sætte fokus på, hvor vigtig det er, at alle har adgang til naturen og gode muligheder for at dyrke friluftsliv.

Brian arbejder til dagligt som formand for en servicevirksomhed og er medlem af Det Danske Spejderkorps, og det var da også en opfordring fra en anden DDS’er, der fik Brian til at engagere sig i Friluftsrådets lokale arbejde.

Hvorfor er du medlem af Friluftsrådet Nordsjælland?

”Jeg havde ideer til nogle projekter, som jeg bedre kunne komme igennem med, hvis jeg blev en del af Friluftsrådet. Jeg fik viden og indsigt i hvordan jeg kunne gribe mine projekter an over for kommunen, som kan være ret svær at arbejde med på egen hånd”, fortæller Brian.

Jeg lærer at tænke politisk

Brian er meget bevidst om, at naturen ikke må blive taget for givet og at han som frivillig i Friluftsrådet repræsenterer både de organiserede og uorganiseredes interesser.

I det lokale bestyrelsesarbejde er Brian blandt andet med til at lave høringssvar og påvirke kommunerne til at arbejde med friluftsliv på et overordnet strategisk niveau og tænke friluftsliv på tværs af forvaltninger.

”I Friluftsrådet lærer jeg den politiske tæft og jeg er med til et konstant lobbyarbejde for at påvirke kommunale medarbejdere og lokale politikere, så vilkårene for friluftsliv bliver tænkt ind i de forskellige politikker, særligt når flere kommunale afdelinger skal samarbejde på tværs - det er et spændende og til tider krævende arbejde.”, fortæller Brian.

Hvis du skal komme med en anbefaling til, hvorfor man skal blive en del af Friluftsrådets lokale arbejde, hvad vil du så fremhæve?

”Så vil jeg fremhæve, at Friluftsrådet er en organisation med 88 meget forskellige medlemsorganisationer, og hvis man som organisation vil søge indflydelse, bør man bestemt gøre sin stemme gældende i de lokale bestyrelser, så friluftslivet får bedre rammer i ens nærområde.”, svarer Brian.

Vær med i dit lokale friluftsråd

Du kan også blive en aktiv del af Friluftsrådets lokale arbejde og få indflydelse på friluftslivet i dit område. De lokale friluftsråd arbejder f.eks. med at skabe flere stier, ruter eller faciliteter, bedre adgang til naturen, plads til mere og bedre natur, undgå konflikter mellem brugere af et naturområde og spille ind i kommunens naturforvaltning.

I løbet af de næste måneder holder de lokale friluftsråd årsmøder, hvor der er valg til bestyrelsen og mulighed for at komme med ideer og forslag til, hvad de lokale friluftsråd kan arbejde videre med. Du kan også melde dig til forskellige temagrupper, som arbejder med afgrænsede emner og projekter. For at blive aktiv i bestyrelsen skal du være medlem af en af Friluftsrådets 88 medlemsorganisationer.

Find ud af hvornår der er årsmøde i dit lokale friluftsråd på www.friluftsraadet.dk/aarsmoeder .

Du kan allerede nu melde dig som frivillig på www.friluftsraadet.dk/blivmedlem. Så vil du blive kontaktet.

Det får du og din organisation ud af at være med
  • Netværk og politisk indflydelse i kommunerne og Naturstyrelsen. De lokale friluftsråd er høringsberettiget og bl.a. repræsenteret i de grønne råd, nationalparkråd, skovråd, vandråd, naturnationalparknetværk mv.
  • Arbejde for at flere får glæde af naturen
  • At din sag eller dit projekt kan blive båret frem. Som frivillig forventes det dog, at du repræsenterer det samlede friluftslivs interesser.
  • Flere samarbejdsmuligheder, videndeling og inspiration
  • Et socialt fællesskab der har det sjovt sammen
  • Nyhedsbreve om friluftsliv i kommunerne og invitation til årsmøder og sommermøder.

 

Kontakt
Kim Dabelstein Løwe
Organisationskonsulent
61 15 36 83
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02