Workshop

Invitation til projekt-workshop: Friluftsliv skaber sundhed

Friluftsrådet inviterer til workshop om, hvordan civilsamfundets organisationer kan være med til at øge danskernes sundhed og livskvalitet gennem friluftsliv og oplevelser i naturen tirsdag den 20. august.
Mindfulness på stranden

Friluftsliv og oplevelser i naturen er et effektivt middel til at øge fysisk og mental sundhed. Men hvilken rolle kan civilsamfundet spille i den forbindelse? Og kan der knyttes bånd mellem forskellige typer af organisationer, som beskæftiger sig med enten friluftsliv eller sundhed?

Friluftsrådet inviterer til projektudviklings-workshop tirsdag den 20. august kl. 10-15 i DGI-Byen. Det vil være muligt at fortsætte snakken med mulige projektpartnere frem til kl. 17, hvis man ønsker det. For at deltage skal du repræsentere en landsdækkende almennyttig forening på ledelses- eller konsulentniveau.

Til workshoppen vil du få mulighed for at møde andre civilsamfundsorganisationer inden for friluftsliv og sundhed, og vi håber at se nye samarbejder spire. 

Vi vil diskutere og kvalificere de relevante udfordringer inden for friluftsliv, sundhed og livskvalitet og bringe organisationernes forskellige kompetencer sammen om løsningen af dem. 

Workshoppen afholdes i forbindelse med lanceringen af en ny pulje under Udlodningsmidler til Friluftsliv, som har ansøgningsfrist 1. oktober 2019. Friluftsrådet uddeler i alt 15 millioner kroner til civilsamfundsprojekter, der øger fysisk, mental og social sundhed for specifikke målgrupper gennem friluftsliv og naturoplevelser. Almennyttige foreninger kan søge om tilskud på mellem 500.000 kroner og 5 millioner kroner.  

Projekterne skal have til formål: 

  • Afprøver og forankrer nye tilbud om sundhedsfremmende aktiviteter via friluftsliv og naturoplevelser 
  • Adresserer en konkret, folkesundhedsmæssig udfordring for en større, specifik målgruppe
  • Bygger bro mellem civilsamfundsorganisationer (fx friluftsforeninger, patientforeninger, eller andre målgruppe- eller aktivitetsbaserede foreninger), og/eller mellem civilsamfundsorganisationer og det offentlige.

Ved tilmeldingen bliver du bedt om at beskrive aktuelle udfordringer, som din organisation oplever i forhold til temaet. Dine input vil blive brugt til at tilrettelægge workshoppens program og temaer. Det vil på ingen måde være bindende i forhold til eventuelle fremtidige ansøgninger.

Tilmeldingsformular

Information

20. august 2019 kl. 10.00 - 15.00
Sted
DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København 
Tidspunkt
10.00-15.00 (morgenmad fra 9.30)
Tilmelding
Senest fredag den 16. august kl. 10.00 i formularen nederst på siden. Først til mølle.
Bemærkninger
For at deltage skal du repræsentere en landsdækkende almennyttig forening på ledelses- eller konsulentniveau.