Nyhed

Danmarks Jægerforbund: Vi får indflydelse gennem lokale Friluftsråd

Danmarks Jægerforbund
Det er altid godt at have mange venner, når vi søger indflydelse. Sådan lyder det fra Danmarks Jægerforbund, der er stærkt repræsenteret i Friluftsrådets lokale arbejde. Læs her, hvordan DJ får større lokalpolitisk gennemslagskraft og et værdifuldt netværk til andre organisationer gennem Friluftsrådet.

Friluftsrådet har 23 lokale friluftsråd, hvor 200 frivillige arbejder for at friluftslivet har de bedste muligheder i landets 98 kommuner. Som medlem af Friluftsrådet kan din organisation være med til at påvirke Friluftsrådets politiske arbejde i kommunerne og få mulighed for at sætte jeres mærkesager på dagsordenen.

Med 20 bestyrelsesaktive medlemmer er Danmarks Jægerforbund en af de organisationer med flest repræsentanter i landets 23 lokale Friluftsråd.

”Vi varetager vores interesser på alle niveauer i Friluftsrådet, men faktisk er det fra de lokale Friluftsråd, vi oplever den største gevinst. Vi er med i lokale friluftsprojekter og arbejder for vores interesser over for kommunerne", siger Jesper Brixen, politisk konsulent i Danmarks Jægerforbund.

Mærkesager i lokale Friluftsråd
  • Flere stier, ruter eller faciliteter
  • Mere og bedre natur
  • Forebygge konflikter mellem brugere af et naturområde
  • Påvirke kommunens naturforvaltning og planlægning for friluftsliv
  • Forbedre muligheder for friluftsliv for personer med nedsat funktionsevne
  • Friluftsliv og klimatilpasning.

Et styrket netværk

Halvdelen af Friluftsrådets medlemsorganisationer bruger Friluftsrådet til at søge indflydelse på lokalt niveau. Ud over Danmarks Jægerforbund, er Naturvejledning Danmark, Det Danske Spejderkorps, Dansk Islandshesteforening og Dansk Ornitologisk Forening de organisationer, der har flest repræsentanter i de lokale Friluftsråd.  

”Vores organisation får et omfattende personligt netværk mellem ildsjæle fra forskellige medlemsorganisationer, og det gør vores lokale interessevaretagelse endnu mere robust. Det er altid godt at have mange venner, når vi søger indflydelse, forklarer Jesper Brixen.

Vi gør hinanden klogere

Tæt dialog om politiske mærkesager er et must for Danmarks Jægerforbund. Udover en løbende dialog og sparring mellem sekretariat og frivillige, holder de også et årligt aftenmøde med politiske diskussioner og faglige oplæg.

” Vi samler vores frivillige for at give dem værktøjer og viden om emner som er relevante i Friluftsrådet og i naturdebatten generelt. I år var det solcelleparker og bynær natur, der var på dagsordenen. Det giver en erfaringsudveksling som gavner hele organisationens politiske arbejde”, siger Jesper Brixen og forsætter:  

”Der er mange solceller på vej i kommunerne, og her vil vi gerne være med til at påvirke fx placering, hegning og beplantning. Det er vigtigt at vi klæder vores frivillige på til den opgave, så vi får mest mulig indflydelse på løsningerne".

Alle kan få indflydelse

Alle organisationer, som arbejder med natur og friluftsliv kan få indflydelse i de lokale Friluftsråd ved årsmøder, i temagrupper og andre arrangementer. For at blive repræsenteret i Friluftsrådets lokale bestyrelser, skal din organisation være medlem af Friluftsrådet.

"Vores lokale Friluftsråd er friluftslivets stemme i kommunerne, og vi har mange engagerede ildsjæle fra vidt forskellige organisationer. Vi vil gerne invitere alle med, for det giver nye samarbejdsmuligheder og et stærkere afsæt for at søge indflydelse", siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Hvert forår holder alle lokale Friluftsråd årsmøder, hvor der er valg til bestyrelsen og mulighed for at præge det kommende års arbejde. Datoer bliver meldt ud i det nye år.  Læs mere om Friluftsrådets lokalpolitiske arbejde. 

Det får din organisation ud af at være med
  • Netværk og politisk indflydelse i kommunerne og Naturstyrelsen. De lokale friluftsråd er høringsberettiget og bl.a. repræsenteret i de grønne råd, nationalparkråd, skovråd, vandråd, naturnationalparknetværk mv.
  • Mulighed for at sætte jeres mærkesager på dagsordenen
  • Flere samarbejdsmuligheder, videndeling og inspiration.

 

 

Kontakt
Kim Dabelstein Løwe
Organisationskonsulent
61 15 36 83
portræt af Louise
Kommunikationskonsulent
40 33 74 02