Nyhed

Friluftsrådet Bornholm: Vi brugte en oplægsholder som lokkemad

Friluftsliv for alle flag
Der var god stemning og et spændende oplæg fra kunstneren Ben Woodhams, da Friluftsrådet Bornholm holdt årsmøde. Læs her, hvilke overvejelser bestyrelsen havde gjort sig for at lave et program, der kan engagere flere lokale bornholmere i Friluftsrådets sag.

22 deltagere fra 15 forskellige medlemsorganisationer var med, da Friluftsrådet Bornholm holdt årsmøde i marts. Seks af deltagerne var med for første gang, og der var rig mulighed for at danne nye relationer og netværk til andre foreninger. Det havde Friluftsrådet Bornholm nemlig prioriteret, at der skulle være tid til.

Hvilke overvejelser havde I gjort jer om oplægsholder og program?

Vi tænkte, at det frister at komme til årsmødet, når vi finder en god oplægsholder. Det der med at komme og blive valgt, det kan ikke trække så mange”, fortæller Ingrid Tolstrup, formand for Friluftsrådet Bornholm.

Kunstneren Ben Woodhams holdt oplæg om sit projekt LAND, hvor han hver fredag i et helt år har gået langs den bornholmske kyst og malet akvareller af naturen.

Ben Woodhams viste os en helt nye måde at bruge naturen på og vi fik mange gode snakke om naturformidling og vores lokale natur”, uddyber Ingrid.

Der var sat tre kvarter af til oplæg og spørgsmål. Efterfølgende var der valg til bestyrelsen, hvor fire modtog genvalg og to nye medlemmer blev valgt ind. 

Der er brug for et lokalt samlingspunkt

Det er især den gode stemning og den brede repræsentation af foreninger, som Ingrid fremhæver som det bedste ved årsmødet. Hun er overbevist om, at det skaber stor værdi for deltagerne at kunne mødes og netværke med folk fra så mange forskellige foreninger.

Hvis I skal gøre noget anderledes til næste år, hvad skal det så være?

”Vi har ikke helt evalueret årsmødet endnu, men på næste bestyrelsesmøde tager vi en snak om, hvad der var godt og om der er noget der skal ændres” siger Ingrid.

Friluftsrådet Bornholm har opfordret alle deltagerne til at melde sig ind i det lokale friluftsråd, så de kan få nyhedsbreve og følge med i bestyrelsens arbejde. "Mange har allerede sagt, at de kommer til vores sommermøde. På den måde får vi udvidet vores netværk", fortæller Ingrid.

Har I evalueret jeres årsmøde?

Det er en god ide, hvis I sætter tid af på et bestyrelsesmøde til at evaluere jeres årsmøde: I kan f.eks. snakke om, hvad der gik godt, hvad der ikke lykkedes og om der er noget, I vil gøre anderledes til næste år. 

Det er samtidig en god ide, at I allerede nu begynder at overveje dato, tema og evt. oplægsholder til årsmøderne i 2024.