Nyhed

De stiller op til bestyrelsen i 2022

billede af en skov i april med anemoner i skovbunden
Når Friluftsrådet holder generalforsamling lørdag den 23. april 2022 er der både formandsvalg og valg til bestyrelsen. Se de otte kandidater, der skal kæmpe om pladserne her.

På generalforsamlingen den 23. april 2022 er der både formandsvalg og valg til bestyrelsen. Formand Niels-Christian Levin Hansen har fået job i udlandet og fratræder posten på generalforsamlingen. 

Der skal vælges fem kandidater til bestyrelsen for 2 år og derudover en kandidat til bestyrelsen for 1 år, i og med Annesofie Bjerre vælges som formand, da der ikke er opstillet modkandidater til formandsposten. 

Kandidater til Friluftsrådets bestyrelse 2022

Se indstillingerne med uddybende beskrivelse af alle otte kandidater

Thomas Bach

Thomas Bach er indstillet af Danmarks Idrætsforbund, hvor han også er næstformand. Han har tidligere været bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet og har særligt været involveret i formuleringen og revisionen af ’Friluftsrådets strategi’ frem mod 2020 og omlægningen af driftstilskud til medlemsorganisationerne. Thomas Bach har stor organisatorisk bredde samt indsigt i kommunalpolitik, offentlig administration samt de lokale rammer for aktivt og bæredygtigt fritids- og friluftsliv.

Lisbeth Maria Hansen 

Lisbeth Maria Hansen er indstillet af Dansk Islandshesteforening og Dansk Rideforbund. Lisbeth  fremhæver, at det skal være let og ligetil for alle at få naturoplevelser i Danmark, uanset om man bruger naturen ”bevæbnet” med kikkert, cykel, spejderdolk eller hest. Hun er suppleant i Naturkomiteen i Dansk Islandshesteforening, formand i Friluftsrådet Roskilde samt medlem af Hedelands Rytterlaug og Fællesbrugerlauget i Bidstrup Skovene. 

Torben Meldgaard 

Torben Meldgaard er indstillet af Danmarks Sportsfiskerforbund, og har engageret sig i arbejdet for, at alle borgere i Danmark skal have mulighed et aktivt friluftsliv. Dette kan kun lykkes gennem et aktivt politiske arbejde, som skal sikre, at de danske naturværdier bevares og til stadighed udvikles med afsæt i en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores natur. Torben har i den seneste valgperiode bl.a. siddet i ”Udvalget for blåt friluftsliv” samt ”Udvalget for arealer, natur og miljø”. 

Leif Nielsen 

Leif Nielsen er indstillet af Danske Tursejlere og Dansk Sejlunion. Han har siddet i Friluftsrådets bestyrelse siden 2010 og er pt. formand for juryen for Blå Flag og Badepunkt og Udvalget for Blåt Friluftsliv. Leif Nielsen arbejder for bedre adgangsforhold i naturen, forbedret information om alle muligheder for friluftsople­velser, realistiske krav til miljø- og naturbelastning samt uddannelse og sikkerhed i relation til friluftslivet. 

Lone Sand

Lone Sand er indstillet af DGI og har qua sit mangeårige virke i DGI som projektleder, udviklingskonsulent og underviser en bred erfaring med foreningsudvikling, aktivitetsudvikling, procesledelse og bestyrelsesarbejde samt samarbejdet med frivillige. Lone Sand har stor erfaring med organisatorisk arbejde, herunder at forstå det politiske landskab omkring friluftsliv, natur- og outdooraktiviteter i såvel ind- som udland.

Kirsten Skovsby

Kirsten Skovsby er indstillet af Danmarks Jægerforbund. Hun har gennem 17 år beskæftiget sig indgående med Friluftsrådets politiske arbejde på både kredsniveau og i bestyrelsen for Friluftsrådet.
I forbindelse med Friluftsrådets nye struktur har hun været fortaler for en organisation, der sikrer lokale medlemmer indflydelse på lokale tiltag inden for Friluftsrådets rammer. 

Stefan Stürup

Stefan Stürup er indstillet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Han har i mange år været aktiv i DOF, først som formand for DOF København og siden 2012 som medlem af foreningens hovedbestyrelse, hvor han har været næstformand siden 2021. Stefan Stürup interesserer sig specielt for forholdene for DOFs mange frivillige og for projekter omkring DOFs struktur og strategi. Stefan Stürup har senest været med i Friluftsrådets adgangspolitiske udvalg.

Flemming Torp

Flemming Torp er indstillet af Ungdomsringen, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, BUPL), Ungdomsskoleforeningen, Landsforeningen af Ungdomsskoleledere, DUI - Leg og Virke og har gennem mange år fungeret som talerør for natur- og friluftsaktiviteter for børn og unge. Flemming sidder for tiden i Friluftsrådets bestyrelse, og har i en lang periode repræsenteret Friluftsrådet i bl.a. Vildtforvaltningsrådet, Biodiversitetsforum og Danmarks Naturfond.

 

Missing indholdselement.