Nyhed

Tag på isjagt i naturen

Kløversti
Undersøgelser viser, at vi er vilde med at være ude i naturen. Denne sommer kan du og familien ti steder rundt om i Danmark kombinere en gåtur i vores natur med en jagt på is.

Sommer. En gåtur i naturen. Og en is. 
Denne sommer inviterer Frisko til isjagt i den danske natur. Turene foregår af ti vandrestier udvalgt i samarbejde med Friluftsrådet og er blandt andet Kløverstierne. Hver jagt på de udvalgte steder rundt om i Danmark er 2-4 kilometer lang, og belønningen er en is. 

Friskos sommerkampagne har udgangspunkt i Friluftsrådets seneste undersøgelse foretaget af Kantar Gallup.

Den viser, at 40 procent af danskerne har været mere i naturen under Coronakrisen og brugt den som alt fra træningslokale til der, hvor man mødes med venner og familie. Samtidig er næsten 9 ud af 10 blevet så glade for naturen, at de vil blive ved med at komme ud, også når Corona ikke længere sætter en stopper for andre aktiviteter. 

”Jeg er glad for, at så mange har fået øje på, hvad naturen kan. Friluftsrådet arbejder blandt andet for at inspirere til mere friluftsliv, så jeg er også glad for, at vi med kampagnen her kan være med til at give forhåbentlig mange danskere en anderledes sommeroplevelse på stier rundt om i Danmark,” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Isjagten foregår første gang lørdag 20. juni på Sydhavnstippen i København, og fortsætter herefter i Fyn og Jylland, inden den igen rykker over Storebælt og finder sted forskellige steder i det sjællandske. 

Programmet: 
Lørdag 20. juni: København
Fredag 26. juni: Bogense
Lørdag 27. juni: Aarhus
Søndag 8. august: Randers
Søndag 15. august: Hjørring
Søndag 22. august: Esbjerg
Søndag 29. august: Ringsted
Lørdag 4. september: Køge
Lørdag 11. september: Hørsholm
Søndag 12. september: Holbæk 

Isjagten foregår på telefonen. Rent praktisk ved at man sender en sms med teksten Frisko til 1220, får kortet over isenes placering tilsendt, og så er man klar til at gå på jagt efter tre gemte isskilte. Når de er fundet og scannet ind på telefonen, er der gratis is i Frisko-teltet ved start-stedet i de ti byer. Alle dage foregår jagten mellem kl. 11 og 15. 

Læs mere om isjagten her.

Kløversti i Hirtshals
Tag på tur i dit lokalområde - eller på oplevelse et nyt sted. Friluftsrådet har skabt Kløverstier over hele Danmark, hvor du fra ét udgangspunkt kan gå, løbe eller cykle en tur på fire forskellige distancer fra cirka 2-12 km. Kløverstierne findes 72 steder i landet - find din tur her.