Pressemeddelelse

Søg tilskud til børn og unges friluftsliv

Dreng dufter til blomster i Naturpark Mølleåen
Flere børn og unge skal ud i naturen. Friluftsrådet uddeler i alt 14 millioner kroner til projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv. Der kan søges tilskud til både lokale initiativer og udviklingsprojekter.

Børn og unge bruger i dag mindre tid i naturen, end tidligere generationer gjorde. Den udvikling vil Friluftsrådet gerne være med til at vende. Derfor har Friluftrådet afsat i alt 14 millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv og styrker deres tilknytning til naturen. 

Der kan eksempelvis søges tilskud til formidling om natur og biodiversitet på skolenære arealer, samarbejdsprojekter mellem foreninger og skoler eller institutioner, naturformidling på boligforeningers udearealer, tilbud i foreningerne rettet mod lokalområdets familier eller naturaktiviteter for børn og unge i byrummet.

Friluftsrådet ønsker især at støtte projekter, som har fokus på natur-uvante børn, der ikke færdes jævnligt i naturen.

”Der er i dag alt for mange børn og unge, som går glip af gode oplevelser i naturen. Dermed går de også glip af alle de gode effekter, der er, for eksempel i forhold til sundhed, indlæring og trivsel. Derudover tror vi på, at hvis man har et godt forhold til naturen i barndommen, er man også mere tilbøjelig til at bruge den og passe på den, når man bliver voksen. Så der er mange gode grunde til at styrke børn og unges friluftsliv,” lyder det fra Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Tilskud til lokale initiativer og udviklingsprojekter

Der er i alt afsat 3,5 millioner kroner til lokale initiativer og 10,5 millioner kroner til større udviklingsprojekter. 

Der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner til lokale initiativer, der skaber nye muligheder for friluftsliv og naturforståelse for børn og unge. Der kan for eksempel søges tilskud til udstyr, materialer, faciliteter og andre eksterne ydelser. 

Derudover kan der søges tilskud på mellem 500.000 kroner og 2 millioner kroner til udviklingsprojekter, som enten motiverer og skaber rammer for at flere børn og unge dyrker friluftsliv, eller som øger børn og unges naturforståelse gennem aktiviteter og formidling i det fri.

Udlodningsmidlerne er en del af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og Det Danske Klasselotteri A/S.

Fristen for at søge er 15. september 2020.

Familie på kanotur i Naturpark Randers Fjord
Friluftsrådet har oprettet en pulje på 3,5 millioner kroner til lokale initiativer, der fremmer børn og unges friluftsliv. Fristen for at søge er 15. september 2020.
På billedet ses to børn, der går en tur i naturen. De bærer rygsæk og er iklædt sommertøj. De har ryggen til kameraet
På billedet ses to børn, der går en tur i naturen. De bærer rygsæk og er iklædt sommertøj. De har ryggen til kameraet
Friluftsrådet har oprettet en pulje på 10,5 millioner kroner til udviklingsprojekter, der motiverer natur-uvante børn og unge til friluftsliv, eller udvikler nye veje til at fremme børn og unges naturforståelse. Fristen for at søge er 15. september 2020.
Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89