Meget lækker mad kan laves i et stormkøkken

Moules mariniere i stormkøkken

En ægte klassiker, nu på stormkøkken. Muslinger smager fantastisk og tager ganske kort tid at tilberede over varmekilden. De smager endnu bedre, hvis du plukker muslingerne selv.

Ingredienser

Til to personer:

1 kg blåmuslinger

Lidt olivenolie

2 forårsløg

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

3 dl hvidvin

Citron

Evt. frisk persille

200-250 g. pasta – gerne frisk, da den skal koge kortere tid.

Fremgangsmåde

Kan du plukke dine egne blåmuslinger, så gør endelig det! Men ellers kan friske blåmuslinger spises på dagen, hvor de er købt hos en fiskehandler. Denne ret er ikke god til opbevaring på en længere tur – men den er lækker og dekadent, hvis du er på tur i nærheden af civilisationen.

  1. Start med at rense blåmuslingerne: Skyl muslingerne under rindende vand, fjern evt. rur (de små hvide krebsdyr der kan sidde på skallen) og kassér de muslinger der evt. måtte være knuste. Er der nogen der er åbne bankes de hårdt mod bordkanten - lukker de sig ikke i løbet af lidt tid kasseres de. Fjern evt. skæg (de små vedhæng som muslingerne bruger til at holde sig fast med) ved at trække dem skarpt mod ”hængsel-enden” af muslingen.
  2. Sæt vand over til pasta og denne i saltet vand, hæld vandet fra og flyt pastaen væk fra gryden – du skal bruge begge gryder til muslingerne. Hold den evt. varm i en skål omviklet et viskestykke og under soveposen.
  3. Mens pastavandet koger: Snit skalotteløg, hvidløg og forårsløg.
  4. Når pastaen har kogt: Varm lidt olie op i den store gryde og svits blandingen let, uden at det tager for meget farve. Hæld halvdelen af de svitsede blandede løg over i den lille gryde og stil denne til side. Pas på med at få olie på siderne af gryderne, da vi laver mad over åben ild.
  5. Hæld halvdelen af hvidvinen i gryden på blusset og lad det få varme.
  6. Tilsæt nu så mange muslinger som muligt i gryden. Læg panden på som låg og lad muslingerne få ca. 4-5 minutter, til de er åbne.
  7. Fordel pastaen på to dybe tallerkner og fordel muslingerne og saucen fra gryden ud over pastaen. Giv det lidt citronsaft og masser af frisk persille, hvis muligt.
  8. Sæt den anden gryde med resten af olie plus løg over blusset, hæld vin på og lad det varme op, tilsæt de sidste muslinger og gentag proceduren.