Nyhed

Præsentation af kandidater til Friluftsrådets bestyrelse 2020

Hånd sætter kryds på stemmeseddel
Der bliver kampvalg til Friluftsrådets bestyrelse på generalforsamlingen, der i år er udskudt til 14. september 2020. Se hvem der stiller op til de fem ledige pladser i bestyrelsen.

Seks kandidater er indstillet til de fem ledige pladser i Friluftsrådets bestyrelse på generalforsamlingen den 14. september 2020.

Friluftsliv for alle flag
Generalforsamlingen er Friluftsrådets øverste myndighed. Her finder du information om kommende og tidligere generalforsamlinger.

Ud af de fem kandidater, der er på valg i år genopstiller altså de tre. Rene Bokær, der i 2019 blev valgt som suppleant og umiddelbart derefter indtrådte i bestyrelsen stiller i år op til bestyrelsen, Kirsten Skovsby der var medlem af bestyrelsen fra 2013-2019 stiller op igen og Torben Meldgaard indstilles af Danmarks Sportsfiskerforbund i stedet for Torben Kaas, der har siddet i bestyrelsen siden 2010.

De seks kandidater er:

  • Rene Bokær
  • Mogens Kirkeby
  • Torben Meldgaard
  • Leif Nielsen
  • Kirsten Skovsby
  • Flemming Torp
Udpluk af medlemsorganisationernes indstillinger af kandidater

Rene Bokær
Rene Bokær er kandidat til Friluftsrådets bestyrelse efter at være valgt som suppleant og indtrådt i bestyrelsen siden april 2019. Rene har siden 2013 arbejdet som generalsekretær i Bifrost og har igennem sit arbejde været med til at udvikle organisationen fra en græsrodsorganisation til en landsdækkende organisation. Som medlems af Friluftsrådet bestyrelse vil han især arbejde for flere børn og unge skal opleve friluftslivet, adgang til naturen for alle og forståelse og sammenhold i organisationen.

Rene Bokær er indstillet af Bifrost, Landsforeningen for kreativ udvikling af bøm og unge.

Mogens Kirkeby
Mogens Kirkeby har lang erfaring med arbejde i interesseorganisationer på organisatorisk og politisk niveau. Han er politisk analytisk og bidrager til det strategiske arbejde på bestyrelsesniveau. Han medlem af DGI’s hovedbestyrelse og været medlem af Friluftsrådets bestyrelse i seks år. Mogens Kirkeby har en bred og relevant uddannelsesmæssig baggrund fra Københavns Universitet inden for idræt/friluftsliv, organisationsudvikling og politik og arbejder som fuldtidsformand i International Sport and Culture Association.

Mogens Kirkeby indstilles af DGI.

Leif Nielsen
Leif Nielsen har siddet i Friluftsrådets bestyrelse de seneste 10 år og her arbejdet engageret for bedre adgang til naturen, herunder adgang på havet og formand for "det blå netværk" og medlem af Blå Flag juryen. Leif Nielsen har desuden siddet i Friluftsrådets økonomiudvalg. Leif er ansat som forretningsfører for Danske Tursejlere og har tidligere besat en lang række ledende stillinger og bestyrelsesposter i erhvervslivet. I dag er Leif Nielsen bl.a. medlem af forretningsudvalget i Søsportens Sikkerhedsråd og vil medbringe en bred vifte af kompetencer fra erhvervs- og organisationsliv.

Leif Nielsen indstilles af Danske Tursejlere og Dansk Sejlunion.

Torben Meldgaard
Torben Meldgaard er friluftsmenneske, uddannet biolog og foreningsaktiv i Danmarks Sportsfiskerforbund gennem mange år, i dag som delegeret til Danmarks Sportsfiskerforbunds kongres for de individuelle medlemmer på Sjælland. Han har ligeledes repræsenteret Danmarks Sportsfiskerforbund i vandrådsarbejdet i Vest- og Sydsjælland. Siden 2015 har Torben gjort sig bemærket på den miljøpolitiske scene som medstifter Facebook-gruppen ”Bevar de forhadte vandløb”.

Torben Meldgaard er indstillet af Danmarks Sportsfiskerforbund

Kirsten Skovsby
Kirsten Skovsby er et særdeles aktivt friluftsmenneske og ud over interessen for jagt, dyrker hun f.eks. også aktiviteter som hundetræning, lystfiskeri og svampeture med børn og børnebørn. Kirsten har gennem 15 år beskæftiget sig med Friluftsrådets politiske arbejde på både kredsniveau og i bestyrelsen for Friluftsrådet i perioden 2013-2019 og nu som suppleant og kredsrepræsentant i Kreds Nordsjælland samt tilknyttet Vild mad i Friluftsrådet.

Kirsten Skovsby er indstillet af Danmarks Jægerforbund.

Flemming Torp
Flemming Torp har i mange år arbejdet med natur- og friluftsaktiviteter for børn og unge i Københavns Kommune. Flemming Torp har været medlem af Friluftsrådets bestyrelse i 12 år og her blandt andet arbejdet med vildtforvaltning, sikkerhed ved sejlads og klatreaktiviteter, nationalparker samt repræsenteret Friluftsrådet i Biodiversitetsforum og Danmarks Naturfond. Flemming Torp er medlem af Ungdomsringen og Ungdomsskolernes arbejdsgruppe for natur & friluftsliv.

Flemming Torp indstilles af Ungdomsringen, Efterskoleforeningen, Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Landsforeningen af Ungdomsskoleledere.