Pressemeddelelse

Skive Kommune er et skridt tættere på at få naturpark

Naturaktiviteter i Pilotnaturpark FSLV
Friluftsrådets bestyrelse har tirsdag den 29. maj udnævnt Flyndersø – Sønder Lem Vig i Skive Kommune til pilotnaturpark. Skive kommune er dermed ét skridt tættere på at opnå kvalitetsstemplet Danske Naturparker til området Flyndersø – Sønder Lem Vig på grund af særlig natur og spændende planer om friluftsliv.

Pilotnaturpark Flyndersø – Sønder Lem Vig strækker sig over tre fantastiske naturområder i den sydlige del af Skive Kommune; Sønder Lem Vig, Flyndersøområdet og Karup Ådal. Pilotnaturparken kan endda bryste sig af at have Danmarks største hedesø: Flyndersø. De naturskønne områder kædes sammen af skov, eng, hede og mose og giver tilsammen et område på lidt over 46 km2. Det svarer til lidt over det halve areal af Århus, der til sammenligning er 91 km2. Pilotnaturpark Flyndersø – Sønder Lem Vig ligger desuden i Region Midtjylland og bliver dermed regionens tredje park udnævnt under Danske Naturparker. De øvrige er Naturpark Randers Fjord og Naturpark Nissum Fjord.

Vi er stolte og glade over anerkendelsen fra Friluftsrådet, og over at mange ihærdige frivillige ildsjæle, lodsejere og naturelskere har arbejdet målrettet i mange år med at formidle området, og med at lave nye friluftsfaciliteter og naturstier. Flynder Sø – Sønder Lem Vig området rummer helt særlige naturtyper og naturoplevelser, som vi i de kommende år vil sætte fokus på og formidle, så mange flere mennesker kan få mulighed for at opleve de fantastiske naturområder i denne del af Skive Kommune.
fortæller borgmester i Skive Kommune Peder Christian Kirkegaard

 

Planer for flere friluftsoplevelser

Udover pilotnaturparkens flotte natur er der også lagt store planer for de næste fem år, hvor Flyndersø – Sønder Lem Vig vil være udpeget som pilotnaturpark. Der er blandt andet planer om at videreudvikle deres naturparkoplevelses-app (med hvilken man allerede nu kan tage selfies med ulven, odderen eller fiskeørnen) at forbedre stierne langs digerne, så stisystemerne i Skive by forbindes med pilotnaturparken, at skilte med mærkede ruter, guidede naturvandringer, at etablere et Naturparkhus i Håsum og meget, meget mere.

Det er en fornøjelse at byde pilotnaturpark Flyndersø – Sønder Lem Vig velkommen til vores naturparkfamilie, der nu består af i alt 11 medlemmer med otte naturparker og tre pilotnaturparker. Det bliver spændende at følge med i udviklingen og gennemførslen af de mange planer og projekter, der allerede nu er lagt for pilotnaturparken.
fortæller Sven-Åge Westphalen, der er projektleder for Danske Naturparker hos Friluftsrådet.

Du kan allerede følge pilotnaturparken og dens udvikling via pilotnaturparkens Facebook-profil.
Du kan også læse meget mere om området og dets fortællinger på deres hjemmeside

Et kvalitetsstempel

Danske Naturparker er Friluftsrådets kvalitetsstempel for større sammenhængende naturområder, der udvikler natur, friluftsliv og lokal identitet. For at et område kan blive udnævnt til naturpark under mærkningsordningen Danske Naturparker, skal man opfylde alle 10 naturparkkriterier. Opfylder et området i stedet de første syv kriterier og kan bevise, at de i løbet af en 5-årig periode kan opfylde de sidste tre, kan man blive udnævnt til pilotnaturpark.

Når man bliver udnævnt som pilotnaturpark betyder det, at man kan opfylde de første syv ud af 10 kriterier for Danske Naturparker. Som pilotnaturpark har man en 5-årig periode, hvori der skal arbejdes på at kunne opfylde alle 10 kriterier. 

Du kan læse meget mere om Danske Naturparker og dine muligheder for gode oplevelser i naturen på www.danskenaturparker.dk